Blog

Waarom je een snelle website nodig hebt


Waarom je een snelle website nodig hebt

Waarom je een snelle website nodig hebt?

Snelheid is ontzettend belangrijk. Klanten en potentiële klanten hebben weinig tijd, zijn vaak met een aantal zaken tegelijkertijd bezig en hebben een korte aandachtsspanne. We sommen hieronder alvast 2 zeer goede redenen op waarom je maar beter voor een snelle website kiest:

  1. Voorkom frustratie
    Een trage website is frustrerend, snel internet maar een trage website is zonde. In het huidige tijdperk zijn mensen het niet meer gewend te moeten wachten en ze haken dan ook heel snel af.
  2. Google houdt er rekening mee
    Google wordt slimmer en slimmer. Inmiddels weet Google dat een snelle laadtijd gewaardeerd wordt door bezoekers en houdt hier dan ook rekening mee in zijn ranking.

Maar snelheid is natuurlijk subjectief. Gelukkig zijn er online wel wat testmiddelen te vinden, die je objectief helpen bepalen hoe snel je site is.

Is je website snel?

Met de Google PageSpeed tool wordt de snelheid van je website zowel voor de desktop als mobiel perfect geanalyseerd. Bovendien krijg je er een aantal tips bij om je website te optimaliseren. De leek die niet met het maken van websites bezig is zal dit waarschijnlijk niet zoveel zeggen, maar een goed gesprek met een professionele webdesigner kan hier soelaas brengen. Die weet onmiddellijk wat hem/haar te doen staat.

Ga je zelf je website testen, hou dan met de volgende zaken rekening:

  • Test niet enkel je homepage, maar alle pagina’s
  • Voer meerdere testen uit en doe dit op verschillende tijdstippen
  • Test ook zeker of je website ook op mobiele toestellen goed presteert

Hou er wel rekening mee dat de snelheid van je website natuurlijk ook afhangt van de kwaliteit van je internetverbinding, hosting, … We geven ook nog even mee dat een site meestal als “snel” wordt gepercipieerd als de laadsnelheid onder de 2 seconden ligt.

Laat je adviseren

Snelheid is belangrijk, maar is natuurlijk niet alles. Een optimale beleving is zeer belangrijk voor de bezoeker en die bestaat uit verschillende aspecten. Een goede webdesigner denkt met je mee en komt met de beste oplossingen.

In elk geval hebben verschillende onderzoeken van Bing, Amazon en Google aangetoond dat de snelheid van je website belangrijk is en dat een snelle website de bezoekers langer op je site houden.

Wens je meer info over dit onderwerp, aarzel dan niet om ons  te contacteren.

Klik hier voor een gratis website optimalisatie scan.

Zelf een website maken met WordPress?

Wilt u zelf een WordPress website maken! Dan kunt u mijn WordPress online Video Cursus volgen!

Je kan deze online WordPress cursus hier bekijken.

GRATIS EBOOK!

Ontvang nu 10 gratis tips voor een succesvolle website!

Commentaar