Blog

10 goede redenen om een website te laten maken


website laten maken

Heb je een eigen bedrijf opgericht? En vraag je je af of de kosten en rompslomp om een website te laten maken wel de moeite waard zijn? Of heb je een oude website en weet je niet zeker of je die moet vernieuwen? Het antwoord is: een (nieuwe) website laten maken is sowieso de moeite waard. Sterker nog: het is een absolute must.

Hieronder lijst ik maar liefst 10 heel goede redenen op waarom je best nu meteen actie onderneemt om een website te laten maken.

1. Geen website = geen vertrouwen

Wanneer een potentiele klant offline (bijvoorbeeld op een beurs of evenement) kennismaakt met jou of je bedrijf, daarna even je naam of bedrijfsnaam googelt en niets vindt, is de kans groot dat hij of zij niet met jou in zee gaat. Het is bewezen: bedrijven zonder website worden immers niet door de consumenten vertrouwd.

2. Slechte/oude website = geen vertrouwen

Een slecht werkende, ouderwetse en/of in tijden niet bijgewerkte website is zowaar nog erger dan geen website. Het is dé snelste manier om klanten weg te sturen, recht in de armen van je concurrentie die wel met een moderne, vlot werkende en informatieve website op het wereldwijde web pronkt. Denk hierbij ook aan smartphones: als je website slecht leesbaar is op kleine schermen, is de kans groot dat je bezoeker afhaakt. En meer dan de helft van de surfers surft vandaag op een smartphone of tablet!

3. Potentiële klanten vinden je niet

website laten maken

Vandaag is Google dé nummer 1 manier waarop mensen een leverancier voor een product of dienst zoeken. Ben je niet op de eerste of tweede pagina in Google te vinden, dan loop je dus een hoop nieuw cliënteel mis.

4. Laagdrempelig communicatiemiddel

Een website heeft doorgaans een contactformulier. Daarmee kunnen (potentiële) klanten je heel éénvoudig en laagdrempelig laten weten dat ze interesse hebben in je product of dienst. Ze hoeven dat niet tijdens de werkuren te doen maar kunnen dat ook ’s avonds vanuit hun zetel. Makkelijk, toch?

5. Unieke kans om je bedrijf te presenteren

Op een website kan je alles zelf kiezen: fotografie, teksten, logo, lay-out, lettertypes, kleuren… Als je een professionele website laat maken die aandacht besteedt aan al deze zaken, overtuig je zo onbewust je klanten van je professionalisme en oog voor detail. Je kan alle mogelijke middelen inschakelen om te overtuigen: ook geluid en video behoren tot te mogelijkheden.

6. Middelpunt van je communicatiestrategie

website laten maken

Vanuit je website kan je een 360° online communicatiestrategie uitwerken, inclusief sociale media, nieuwsbrieven, blogposts enz. Al je communicatie leidt dan terug naar je website. Als die logisch en strategisch in elkaar zit bereik je vlotter het gewenste doel: of dat nu informatie is, entertainment of verkoop.

7. Hoge ROI

De kosten van aanmaak en onderhoud van een website zijn relatief laag ten opzichte van de opbrengsten – zeker als je vergelijkt met andere marketingacties zoals beursdeelnames, gedrukte brochures of direct mailings per post. Natuurlijk moet je wel je website regelmatig updaten en werk maken van SEO-optimalisatie, zodat je ook de vruchten van je website kan blijven plukken.

8. Snelheid

Met enkele muisklikken kan je een website updaten: een foto vervangen, een tekst updaten, een nieuwsbericht toevoegen… Dat heb je niet met andere (gedrukte) media. Tip: zorg ervoor dat de webdesigner waarbij je je website laat maken, je toegang geeft tot het CMS-systeem zodat je zelf verder kan.

9. Statistieken: meten is weten

website laten maken

Met een website kan je onmiddellijk zien of een bepaalde pagina of artikel succes heeft. Je kan zelfs te weten komen na hoeveel minuten ze gemiddeld je website verlaten, welke de eerste en welke de laatste pagina’s zijn die ze bekijken vooraleer ze de website verlaten, hoeveel pagina’s ze gemiddeld bekijken, enz.

Werkt iets niet, dan kan je een andere tactiek toepassen. Werkt iets wel goed, dan kan je dat verder uitwerken. Trial and error.

10. Futureproof

Een website opent ook mogelijkheden voor de toekomst. Denk maar aan de markt van e-commerce. Het aantal webshops en de verkoop erop neemt de laatste tijd exponentieel toe. Met een website kan je mee op die kar springen.

Conclusie

Of je nu een restaurant hebt, een kapperszaak, een schoonheidsinstituut, een nonprofit-organisatie, een consultancybedrijf, immokantoor enz.: elke zelfstandige heeft kan best een website laten maken om zijn of haar zaak een duw in de rug te geven. Voor een relatief lage kost krijg je heel wat meer online visibiliteit én de kans om je producten of diensten op een professionele, visuele aantrekkelijke en vlotte manier weer te geven.

Wat kost een website laten maken?

Een website laten maken hoeft helemaal niet zoveel te kosten. Vandaag zijn er heel wat webdesigners op de markt die je met deze klus goed kunnen helpen. Ga wel niet zomaar met de eerste de beste partner in zee, maar kies iemand die een uniek ontwerp maakt, met goede software werkt, betrouwbaar is en ook na oplevering van de website ter beschikking blijft (voor meer info, lees het artikel “Hoe een webdesigner kiezen?”).

In het artikel Hoeveel kost een website laten maken gaan we dieper in op de kosten. Kort gezegd bestaan ze uit de ontwerpkost + een kleine jaarlijkse extra kost voor hosting en een domeinnaam. Ten opzichte van 20 jaar geleden zijn de kosten enorm gedaald, en zijn ze absoluut geen argument meer om geen website te laten maken.

G-zien maakt websites op maat

Wil je zeker zijn van een goede prijs-kwaliteit, vertrouw dan op G-zien voor het ontwerp van je nieuwe website. Voor een verrassend democratische prijs heb je een website die er goed uitziet (zowel op grote als op kleine schermen), hoog scoort in Google, intuïtief is en voorzien van alle nodige pagina’s en functionaliteiten.

G-zien maakte al websites voor talloze zelfstandigen in een hele reeks sectoren: slagers, schoonheidsinstituten, consultants, aannemers, enz. Bekijk de afgewerkte projecten of vraag meteen volledig vrijblijvend een offerte.

 

GRATIS EBOOK!

Ontvang nu 10 gratis tips voor een succesvolle website!